Municipalitatea cauta solutii pentru persoanele din blocul C cu o situatie locativa buna

Municipalitatea cauta solutii pentru persoanele din blocul C cu o situatie locativa buna

În ciuda acţiunii de evacuare la care a recurs Primăria municipiului Giurgiu la Istru, soluţie determinată de nivelul avansat de degradare în care se află blocurile C si D, reprezentanţii municipalităţii sunt alături de cetăţeni şi caută variante de găzduire a familiilor cu o situaţie locativă bună. În acest sens, primarul Nicolae Barbu a stat astăzi de vorbă cu mai multe persoane aflate în această postură şi le-a dat asigurări că nu vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului.
Întâlnirea respectivă a avut loc în incinta Primăriei, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale, a structurilor politice şi asociaţiilor destinate persoanelor rome şi cu participarea a circa 20 de locatari din blocul C pentru care se doreşte găsirea unei soluţii, având în vedere că au o situaţie locativă bună.
În urma discuţiilor cu primarul Nicolae Barbu, oamenii au înţeles că nu vor ajunge în stradă în condiţiile în care nu au datorii și nu au avut probleme cu legea, fiindu-le propusă varianta de a fi transferaţi în blocul D, în condiţii decente. Măsura propusă a fost acceptată, iar locuitorii de la Istru prezenţi la întâlnirie au declarat că vor întreţine curăţenia, se vor comporta civilizat şi vor fi bun-platnici.
Reamintim că administraţia locală a oferit şi o măsură de sprijin temporar în cazul familiilor cu copii, acestea fiind găzduite la sediul Centrului de primire în regim de urgență de la Giurgiu Nord din cadrul Direcției de Asistență Socială, acolo unde primesc hrană, îmbrăcăminte și produse de igienă.
În urma analizei riguroase a tuturor dosarelor se va stabili cine va fi nevoit să părăsească blocurile C și D din Istru, fiind luați în calcul autorii faptelor antisociale, cei care au cumulat datorii și cei care au fost sancționați contravențional. Conform datelor de la Direcția de Impozite și Taxe Giurgiu, 50 de locatari din totalul de 160 din blocul C au fost amendați și tot 50 dintr-un total de 87 din blocul D, suma cumulată a amenzilor ridicându-se la circa 2 miliarde 300 de milioane de lei vechi, iar principalele contravenții sunt pentru tulburarea liniștii publice, prostituție și la regimul circulație.

Ultima modificare: 24.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Anunt intrerupere apa potabila

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.